Så får du paneringen riktigt krispig och god utan fritös. Servera med BBQ-sås.
6 portioner
35 min
INGREDIENSER
Ca 500 g kycklingfilé ( 3 st stora kycklingfiléer)
180 g panko
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk oregano krydda
0.5 msk allkrydda (vegeta)
1 tsk curry
0,5 tsk vitpeppar, mald
1 nypa chiliflakes
0,5 dl olja & 50 g smält smör att pensla med
BBQ-sås:
2 vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl sweet chilli
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
2-3 msk vatten
0,5 dl olivolja
ca 0.5 dl BBQ smoke
1 msk färska örter som persilja, timjan,, basilika
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
1/2 chilifrukt
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingfileer i mitten.
Lägg upp panko-ströbröd och vetemjöl på en bakplåtspapper ( för att slippa disk). Tillsätt samtliga kryddor och blanda med mjölet.
Knäck äggen i en djup tallrik, vispa upp det lätt.
Vänd först i vetemjöl, vänd runt så allt täcks. Sen i ägget och avsluta i panko ströbröd, se till att du få ett jämnt lager ströbröd runt om hela. upprepa till alla är panerade och lägg dem åt sida.
Lägg ugnsgaller in i långpannan. Pensla galler med smält smör & olja. Stek in i ugnen ca 45-50 min. på 200 grader. ( vänd om kycklingen efter 30 min). Pensla med BBQ-sås och pressa citronsaft på.
Om man önska att fritera:
Värm upp oljan i en djup stekpannan , stek kycklingen i ca 4 minuter på varje sida (testa så att kycklingen är genomstekta). Lägg dem sedan på hushållspapper för att olja ska sugas upp.
Tips: Skulle du laga mycket och vill behålla filéerna varma och krispiga, sätt ugnen på 100 grader och lägg dem på en ugnsgaller in i ugnen.