Banoffepaj

JUNI 12, 2020

Det kan aldrig gå fel med Dulce de leche , choklad, banan och en härlig fluffig grädde, allt ihop på en krispig pajbotten av digestivekex. En mycket god och superenkel dessert som gör succé bland dina gäster varje gång! Perfekt när man inte hinner att baka något avancerad, ingen ung behövs och man kan servera direkt.

Ca 8-9 bitar

40 min

Ingredienser:

Pajskal

  • 20 st digestivekex
  • 100 g smör

Fyllningen

  • 1 burk  karamelliserad mjölk ( färdig kokt 400 g)
  • Ca 2-3 bananer

Chokladgarne

  • 150 g mjölk choklad
  • 1 dl vispgräddeFluffig grädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsockerGarnering
  • Ca 50 g mörkt choklad

Gör så här:

  1. Krossa kexen i en matberedare eller lägg kexen i en fryspåse och smula med en kavel. Smält smöret och blanda med kexen och tryck ut blandningen i en pajform på  24 cm i diameter. Ställ sedan i kylen för att stelna cirka 30 minuter.

  2. Värm upp grädde. Hacka  chokladen och blanda med den varma grädde tills allt choklad är smält.  Låt svalna lite.

  3. Fyll pajen med karamelliserade mjölken (dulce de leche), skiva bananerna och fördela på pajskalet. Bred sedan på chokladen.

  4. Vispa grädden och vaniljsocker fluffig.  Spritsa över pajen.

ANNONS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.