Jordgubbscheesecake

JUNI 10, 2020

8 Bittar

40 min

Ingredienser:

 

Botten

  • 18 st digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

  • Saft av 1 citron
  • 2 påsar vego gel eller 4-5 st gelatinblad
  • 400 g färskost (philadelphiaost)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 250 g jordgubbar, färska eller frysta

Marinerade jordgubbar:

  • 250 g färska jordgubbar
  • Några blad mynta, finhackade 
  • 2-3 msk saft av lime

Gör så här:

  1. Botten: Klä en form 24 ca i diameter med bakplåtspapper. Klär även kanten av formen lägst upp.
  2. Smula kexen fint, i en matberedare eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta och kavla påsen, det går lika bra.
  3. Smält smöret i en kastrull eller eller mikro. Blanda smöret och kex smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn botten. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
  4. Fyllning: Om du ska använda gelatin- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 min.
  5. Vegegel: Pressa citronen och blanda med vegegel. Värm upp under omrörning tills den börja tjocknar. Låt sedan svalna.
  6. Gelatin- Krama vattnet ur gelatinbladen och låt smälta i den varma citron saften. Låt sedan svalna.
  7. Häll färskost, vispgrädde, florsocker, vaniljsocker i en stor bunke och vispa till en krämig smet ( ganska fast).
  8. Mixa jordgubbar till puré (spar ca 1 dl till dekoration) och blanda med med citronjuicen, och mixa en sista gång.
  9. Vänd ned jordgubbars purén i färskost och häll allt över botten. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar eller ca 1,5 timme i frysen (låt tina i kylen innan serveringen).
  10. Skölj och dela jordgubbarna. Lägg i en skål, pressa limejuice på och blanda med mynta. Dekorerar din cheesecake fritt.
  11. När fyllningen har stelnat, ta cheesecake ur formen och lägg den på ett serveringsfat.
  12. Dekoration strax innan serveringen.

ANNONS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.