Kardemummabullar

MAJ 21, 2020

20 st

60 Min

Ca 20 st. bullar

Ingredienser:

  • 30 g  färsk jäst5 dl mjölk, rumsvarmt12-13  dl vetemjöl special0,5 tsk salt2 tsk kardemummakärnor, mortlade150 g smör, rumstempererat1 dl strösocker 1 ägg
Vaniljfyllning:
  • 1 dl strösocker200 g smör, rumstempererat2 tsk vaniljpulver2 tsk stött kardemumma
Sockerlag:
  • 1 dl strösocker1 dl vatten1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
  1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
  1. Rör ut jästen i litet av degvätskan i en bunke och rör ner  den mortlade kardemumman i mjölken häll sedan i resten av vätskan. Tillsätt salt, ägget och socker samt hälften av mjölet och arbeta degen, för hand eller i hushållsassistent. Tillsätt sedan lite i tagen av smöret och arbeta in den.
  1. Tillsätt resten av mjölet, lite åt gången och arbeta ihop i ca 5 minuter till en smidig deg.
  1. Ta upp degen på ett mjölat bord och låt vila 30 minuter täck med plastfolie. Under tiden gör du fyllningen.
  1. Fyllningen
  1. : Rör ihop alla ingredienser till fyllningen (viktig att smöret är riktigt mjuk).Kavla ut degen till en rektangel, ca 2 cm tjock. Bred ut fyllningen jämnt över degen och vik sedan degen  två gånger på längden och skär i 15-20 strimlor.

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.