Dadlar-och hasselnötspraliner

MAJ 06, 2020

Hemmagjord daimglass på endast 3 ingredienser, och utan glassmaskin såklart!

Ni kommer inte misslyckas med den här receptet, så enkel och gott. Och man kan variera med olika smaker om man inte skulle gilla daim.

10-12 st

30min

INGREDIENSER

  • 3 dl hasselnötter gärna rostade (ca 200 g)
  • 50 g färska urkärnade dadlar  (ca 15-17 st. )
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk starkt bryggkaffe
  • 2 tsk kokosolja
    Garnering:
  • 200 g mörk choklad eller ljus
  • Hasselnötter
  • 1 tsk kokosolja

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att rosta hasselnötter i en torr stekpanna på medelvärme till dem får fin färg. Låt sedan svalna.
  2. Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med nötter och övriga ingredienser till en klibbig smet i en matberedare. Forma till jämna stora bollar och lägg på ett fat. Sätt in bollarna i kylskåpet i minst 30 minuter.
  3.  Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad, tillsätt kokosolja och rör om då och då tills chokladen svalnat lite och är krämig i konsistensen.
  4.  Doppa bollarna sedan i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ praliner på en bakplåtspapper och toppa med valfri topping och låt sedan stelna i kylskåpet ytterligare 10 minuter. Förvara dina praliner i kylskåp.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.