Hemmagjord daimglass på endast 3 ingredienser, och utan glassmaskin såklart!
Ni kommer inte misslyckas med den här receptet, så enkel och gott. Och man kan variera med olika smaker om man inte skulle gilla daim.
10-12 st
30min
INGREDIENSER
3 dl hasselnötter gärna rostade (ca 200 g)
50 g färska urkärnade dadlar (ca 15-17 st. )
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk starkt bryggkaffe
2 tsk kokosolja Garnering:
200 g mörk choklad eller ljus
Hasselnötter
1 tsk kokosolja
GÖR SÅ HÄR
Börja med att rosta hasselnötter i en torr stekpanna på medelvärme till dem får fin färg. Låt sedan svalna.
Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med nötter och övriga ingredienser till en klibbig smet i en matberedare. Forma till jämna stora bollar och lägg på ett fat. Sätt in bollarna i kylskåpet i minst 30 minuter.
Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad, tillsätt kokosolja och rör om då och då tills chokladen svalnat lite och är krämig i konsistensen.
Doppa bollarna sedan i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ praliner på en bakplåtspapper och toppa med valfri topping och låt sedan stelna i kylskåpet ytterligare 10 minuter. Förvara dina praliner i kylskåp.