Tårta med smak av citron och len vit chokladkolakräm på en botten av kokos och maräng. En tårta för dig som älskar sött och syrligt i kombination, dessutom är den helt glutenfri.
Smörkräm
0,5 dl espresso eller 2 tsk espressopulver som du blanda i kokt vatten
Chokladganache
Gör så här:
1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
2. Separera äggulor och vitor.
3. Vispa äggvitorna till skum, tillsätt saltet och lite i tagen av socker och försätt att vispa tills du får en blank maräng. Vänd ner dem mallade hasselnötter och äggula blanda sedan allt försiktig med en slickepott till en klumpfri smet.
4. Bred ut smeten på en kvadrat bakform 25×20 cm. kläd med bakplåtspapper och grädda i ca 7-8 minuter. Låt svalna helt.
Kaffesmörkräm
5. Koka upp mjölk tillsamman med espressopulver och ta bort från värmen. Låt sedan svalna en stund.
6. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa ner kaffe mjölken under omrörning.
Häll tillbaka det i kastrullen och låt koka på låg värme under konstans omrörning tills den börja tjockna. Sila krämen ner i en bunke och vispa med en elvisp tills den svalnar helt. Samtidigt som du vispning lägger du i smör lite åt gången och vispa hela tiden tills allt smör är nedvispat och du får en krämig konststans. ( skulle smörkrämen skära sig, det bara att fortsätta vispa tills den blir igen krämig).
Chokladganache
7. Grovhacka chokladen. Värm upp grädden i en kastrull, häll över den hackade chokladen och rör tills all choklad är smält.
8. Lägg kaka på en brickan eller skärbräda. Ber chokladganache över kaka, skär bort eventuella ojämna kanter på kakan. Skär sedan åtta st. lika stora bitar. Lägg smörkrämen i en spritspåse och spritsa ut önskade mönster på dina bakelser och toppa med hakade karamelliserad hasselnötter och choklad.