En riktigt frasig våffelsmet som du bus enkel gör din egen.
6-7 st.
35 min
INGREDIENSER
75 smör
4 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl iskall vatten ( för luftigare våfflor använd kolsyra vatten)
GÖR SÅ HÄR
Smält smöret och låt det svalna.
Lägg alla torra ingredienser i ett bunke/skål. Blanda ihop mjölk, ägg, vatten och vispa till en jämn smet.
Tillsätt sedan det avsvalnande smöret och vispa till en jämn smet.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla våffeljärnet med smör och häll i ca. 0,75-1 dl smet per våffla.
Grädda tills de bli frasiga och gyllenbruna. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset. Glöm inte att vispa i smeten mellan varje våffla.
För choklad våfflor, fördela smeten i ett annan skål och blanda i ca 2-3 tsk kakaopuder.
Servera med Nutella, lättvispgrädde och hallonsylt.