Extra kladdig Kladdkaka

MARS 14, 2020

Kladdigaste kladdkakan. Att baka en kladdkaka är det absolut enklaste och godaste!  Vi alla har ett favoritrecept som  vi alltid kan baka efter. Jag har testat mig fram och hittat ett recept som jag alltid lyckas med. Jag kan säga att hemlighet bakom den perfekta kladdkaka är gräddningstiden som avgör allt som beror på hur länge du har den i ugnen.

TIPS! Tänk på att olika ugnar värmer olika, så lär känna din ugn.  Längre ner i receptet står hur du tänker vid gräddning (steg 5)

8-10 bitar

25-30 min

INGREDIENSER

  • 200 g smör
  •  3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  •  0,5 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g mörk choklad, 70%
  • 1 nypa salt

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. klä en springform 24 cm i diameter, både botten och sidorna av formen med bakplåtspapper.
  3.  Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt smält i.
  4.  Rör ihop ägg och socker i en bunke med en ballongvisp ( vispa inte för länge så du inte släpper in luft i smeten).
  5.  Rör ner dem torra ingredienser, tillsätt sedan choklad-blandningen och rör ihop till en klumpfri och jämnt smet.
  6. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. När kanterna börjar bli genom-gräddade då är kakan klar, och i mitten mjukare när du ska ”skaka” på formen så ska den fortfarande dallra lite.
  7.  Ställ in formen i kylskåpet ca 45-50 så att kakan sätter sig. Vill du hellre äta kladdkakan ljummen så är den lika god speciell med vaniljglass på.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.