Nötbar med dadlar, kikärtor och tahini

JUNI 23, 2019

Ca 10 bitar

30 min

INGREDIENSER

  • 2 ½ dl nötter, sötmandlar och hasselnötter
  • 1 msk kokosolja
  • Ca 150 g dadelmassa
  • 250 g förkokta kikärtor (ca en halv burk)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ dl tahini (sesam pasta)
  • 1 tsk kokosolja
  • 1 nypa salt

    Garnering

    • 150 g mörk choklad
    • 1 tsk matolja, naturell
    • Torkade jordgubbar
    • Finhackade hasselnötter

GÖR SÅ HÄR

  •  
  1. Börja med att rosta nötter i en stekpanna på medelvärme tills dem får fin färdig. Låt sedan svalna.
  2. Mixa ihop nötter, kokosolja och dadelmassa i en matberedare till en fin massa.
  3. Kläd en kvadrat bakform 25×20 cm med bakplåtspapper, och tryck ut nötmassa. Ställ sedan i kylskåpet.Fyllning: Börja med att skölja kikärtor med kallt vatten. Mixa sedan kikärtor med samtliga ingredienser till en krämig konsistens.
  4. Ta fram formen med nötmassa och bre på fyllningen. Ställ tillbaka formen i kylskåpet.
  5. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. När chokladen är smält tillsätt olja och rör om. Ber chokladen över kaka. Garnera med finhackad hasselnötter och torkade jordgubbar.

ANNONS:​

Recept som kommer få dig lyckas i köket.